Top Cream

Urządzenie do ubijania śmietany Top Cream

Urządzenie Top Cream firmy Bakon służy do ubijania śmietany. Jest to urządzenie nowej  generacji, w którym stosowana jest inna technologia niż w tradycyjnym ubijaniu mikserem. Polega ona na intensywnym, równomiernym wtłaczaniu zmrożonego powietrza do masy, łagodnym mieszaniu specjalistycznym mieszadłem i utrzymywaniu temperatury poniżej 7 st. C. Dzięki temu bita śmietana jest lżejsza i bardziej delikatna w smaku, a przy tym stabilniejsza i trwalsza w porównaniu do tradycyjnej metody ubijania. Dekoracje zachowują ostre krawędzie nawet do 2-3 dni w zależności o warunków produkcji i przechowywania wyrobów.
Najważniejszą korzyścią przekładającą się na istotne obniżenie kosztów produkcji jest osiągana objętość ubitej śmietany - w zależności od jakości surowca o 30 -50% większa niż przy tradycyjnym ubijaniu mikserem. Oznacza to, że z 1 l surowca można otrzymać nawet 4 l ubitej, wysokiej jakości i trwałości śmietany.
  

Zalety

  • Bardzo wysoka wydajność surowca i jakość ubitej śmietany.
  • Urządzenie ergonomiczne (odpowiedniej wysokości).
  • Wbudowany zespół ozonowania, który dezynfekuje maszynę i ułatwia utrzymanie jej sterylności.

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Dane techniczne

Top Cream

Pojemność (l) 1-5  2-10  5-30 
Wymiary (dł.xszer.xwys.) (mm) 460x600x1055 780x500x1110 840x640x1110
Waga (kg) 85 150 162
Wydajność po ubiciu (około l; załeży od jakości surowca) 22-25 42 92
Moc (W) 1500 2000/1100 z zew. sprężonym powietrzem 2000/1100 z zew. sprężonym powietrzem
Przyłącze elektryczne (V/Hz) 220 - 240 / 50 220 - 240 / 50 220 - 240 / 50

 

Aby dowiedzieć się więcej prosimy o kontakt z Menedżerem Produktu:

  

Menedżer Produktu

MICHAŁ BARCICKI

(+48) 507 088 501

michal.barcicki@hert.pl