TANIS CONFECTIONERY

Tanis Confectionery

Tanis Confectionery jest producentem przemysłowych linii i urządzeń do przelotowej i porcjowej produkcji wyrobów z mas cukierniczych i wyrobów gotowanych, w tym nadziewanych, napowietrzanych, wielokolorowych. Firma posiada polskie referencje i doświadczenie: krówki, ptasie mleczko, nadzienia karmelowe.
Tanis Confectionery oferuje kompletną automatyzację z zastosowaniem systemów sterujących opartych na technologii PLC i ekranach dotykowych.
Do dyspozycji klientów jest laboratorium testowe oraz wsparcie technologiczne w siedzibie producenta w Holandii.

Przykładowe produkty:

 - żelki,
- nadzienia owocowe,
- gumy do żucia,
- cukierki twarde,
- cukierki miękkie,
- kremy i masy typu fondant,
- batony cukiernicze i musli,
- karmele.

Tanis czekoladka Tanis pianka Tanis karmelek 
Tanis żelek Tanis baton dwukolorowy Tanis zelki kolor

Najważniejsze elementy procesu produkcyjnego:
- mieszanie i gotowanie,
- koloryzacja i aromatyzacja,
- temperowanie i krystalizacja,
- napowietrzanie,
- formowanie (wstęgowe, punktowe, mogulacja),
- studzenie i suszenie (kondycjonowanie),
- inne (olejenie, piaskowanie, oblewanie).

Przykładowe elementy linii i automatycznych procesów produkcyjnych:
- urządzenia do ważenia i dozowania surowców,
- zbiorniki mieszające i buforowe do tzw. prefiksów,
- zbiorniki do porcjowego i przelotowego gotowania mas,
- systemy transportowe - próżniowe i na bazie wysokowydajnych pomp,
- urządzenia do porcjowej lub przelotowej koloryzacji i aromatyzacji,
- urządzenia do temperowania i napowietrzania,
- linie do końcowego formowania batonów i produktów wytłaczanych,
- linie do końcowego formowania w mogulach (z formami plastikowymi i mącznymi),
- urządzenia do schładzania produktów,
- systemy do automatycznego kondycjonowania produktów w kontrolowanej atmosferze,
- urządzenia do piaskowania i/lub olejenia,
- linie do oblewania i dekoracji produktów gotowych.

Przykładowe instalacje:
- linia do produkcji karmeli twardych >>>
- linia do mas żelowych >>>
- linia do produkcji mas kremowych >>>
- system dozowania półproduktów sypkich >>>
- linia do gotowania mas nugatowych >>>

Piotr Kiełbiewski
Tel: 512 022 655
E-mail: AG0ySHYMMT8GxkwUFPLeVpVTW8e23EnW0c