TFT - Tanis Food Tec

TFT - Tanis Food Tec

Artykuł Wszystko o ciastkach  promocja Bear Teddy pdf >>>

 

TFT - Tanis Food Tec jest producentem przemysłowych linii i urządzeń do temperowanych i wysoko napowietrzonych produktów cukierniczych oraz mleczarskich i tłuszczowych.
TFT oferuje kompletną automatyzację z zastosowaniem systemów sterujących opartych na technologii PLC i ekranach dotykowych.

Do dyspozycji klientów jest laboratorium testowe oraz wsparcie technologiczne w siedzibie producenta w Holandii.

Przykładowe produkty:

- z ciasta biszkoptowego (rolady, delicje, ciastka biszkoptowe),
- kremy, nadzienia żelowe i karmelowe (w roladach, herbatnikach, batonach, waflach),
- torty (ciasto i kremy),
- smarowaczki kurtynowe do kremów i nadzień (żelowe, karmelowe, czekoladowe),
- pianki typu marshmallow i negro kisses,
- ptasie mleczko,
- czekolada napowietrzona big bubble i mikro buble,
- musy i jogurty mleczne,
- napowietrzone tłuszcze (masła, margaryny, miksy).


TFT Cupcakes TFT ciastka TFT czekolada napowietrzana 

TFT zelki TFT batonik TFT deser 

TFT markizy  TFT ciastko serce TFT delicje TFT pianka skręt TFT rolada TFT wafelki


Przykładowe elementy linii i automatycznych procesów produkcyjnych:
- RotoCoater >>> – system do powierzchniowej dekoracji/oblewania masami o dużej lepkości i czułości termicznej, np. czekoladą, polewą, kremem, masą żelową lub karmelową,
- Rotoplant >>> - do produkcji tłuszczu cukierniczego, z pełną kontrolą temperatur i krystalizacji,
- premiksery do wstępnego przygotowania masy,
- zbiorniki buforowe do przechowania wstępnie wymieszanej masy przed ostatecznym przetworzeniem,
- systemy temperujące, porcjowe i przelotowe, do chłodzenia/ogrzewania masy produktu przed napowietrzeniem,
- urządzenia do przelotowego napowietrzania masy do określonej gęstości (np. z 1,2 do 0,8 kg/l),
- miksery statyczne >>> do wmieszania w napowietrzoną masę stałych cząstek,
- Napowietrzacz laboratoryjny Roto-Pilot >>> (wydajność 5-50kg/godz)
- urządzenia dozujące napowietrzoną masę (poprzez np. wstrzykiwanie, dozowanie punktowe i ciągłe),
- urządzenia formujące wstęgę napowietrzonego kremu lub ciasta, na dowolnej linii lub piecu tunelowym,
- dozowniki/smarowaczki filmowe (kurtynowe) do formowania cienkiej wstęgi nadzienia na całej szerokości roboczej linii (pełny zakres temperatur),
- urządzenia do cięcia i ostatecznego formowania produktów końcowych,
- dozowniki nadzień i markiziarki Cookie Capper,
- urządzenia i systemy do mycia i czyszczenia, w tym systemy C.I.P. 

Piotr Kiełbiewski
Tel: 512 022 655
E-mail: AG0ySHYMMT8GxkwUFPLeVpVTW8e23EnW0c