Technika natłuszczania olejem

Stosowanie profesjonalnych urządzeń do natryskiwania profesjonalnymi tłuszczami, wydatnie wpływa na zmniejszenie zużycia środków natłuszczających oraz wyraźnie poprawia aspekty smakowe i wizualne samego pieczywa oraz te związane z jego terminem przydatności do spożycia.  

 Profesjonalne urządzenia natryskowe dzięki swojej budowie i zastosowanym rozwiązaniom technicznym są o  od 50 do 70% bardziej efektywne od urządzeń nie przeznaczonych do natryskiwania tłuszczami. Oznacza to, że w zależności od zastosowanego urządzenia można uzyskać nawet 70% oszczędności natryskiwanego środka natłuszczającego !

W naszej bogatej ofercie znajdą Państwo:

  • Ręczne pistolety natryskowe typu AIRMIX; TSA5, TSA10, TSA20, TSA38 czy pistolet zbiornikowy HERT-10
  • Ręczne pistolety natryskowe typu AIRLESS; TSA200
  • Urządzenia do automatyzacji natryskiwania blach piekarniczych
  • Urządzenia do automatyzacji natryskiwania form zespolonych w wersji COMPACT oraz PÓŁ- i w PEŁNI PRZEMYSŁOWEJ
  • Indywidualne projekty w postaci urządzeń do natłuszczania taśm w piecach tunelowych, form wypiekowych, form do wylewania ciasta, blach muldowanych czy samych produktów (natryskiwanie barierowe)

Sam proces natłuszczania oraz zastosowanie odpowiednich narzędzi i rozwiązań nie jest kwestią łatwą, bowiem istnieje szereg zmiennych, które mają wpływ na efekt końcowy:

  • Państwa wygodę pracy !
  • Państwa oszczędności !
  • Państwa Święty Spokój !

Dlatego też do tego tematu podchodzimy procesowo i indywidualnie. Zachęcam do kontaktu ze mną w celu wstępnego omówienia i zdefiniowania Państwa potrzeb. Pozwoli to na idealne dobranie rozwiązania technicznego, które zagwarantuje Państwu wymienione 3 zmienne. 

Przykładowe nasze instalacje: