2013.04.16-18 Targi Hert

Hert, Warszawa, ul. Odlewnicza 4a
godz. 10:00 - 17:00

Relacja z Targów Hert 2013 >>>

Zapraszamy wszystkich piekarzy i cukierników na siódmą edycję Targów Hert. Zaprezentujemy szeroką ofertę urządzeń, maszyn a także akcesoriów. Przeprowadzimy pokazy produkcji piekarniczej i cukierniczej oraz wykłady (szczegółowy program ponizej). Tradycyjnie już można będzie skorzystać z promocji "Wiosna w magazynach", podczas której obniżamy ceny maszyn używanych >>>.

Szczególnie polecamy:
NOWOŚĆ!
- Koncept Croust'wich – system szybkiej sprzedaży świeżej kanapki >>>
- Koncept sklepy – aranżacja, wyposażenie i zarządzanie punktami sprzedaży >>>
  KONKURS! Oceń aranżację i wygraj weekend w Termach Pałacowych Nałęczowianka.

Konkurs SPA Nałęczowianka 2013

PROGRAM TARGÓW HERT

WYKŁADY
16 kwietnia 2013 (wtorek)
10:15
Wiesław Białas / Grzegorz Świętek – ILAPAK Sp. z o.o.
      - Wzrost sprzedaży i obniżenie kosztów przez zastosowanie maszyn pakujących w przemyśle piekarniczo-cukierniczym
10:45 Sabina Klimek – Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, dziennikarz, ekonomista
      - Zarządzanie wiedzą i wiekiem w firmie Małe i Średnie Przedsiębiorstwo             
12:15 Mateusz Kruszek – Dyrektor Zarządzający INWAR S.A. Centrum Usług Outsourcingowych 
      - Dotacje UE i inne programy finansujące inwestycje
12:45 Jan Bielak – Studio Projektowe GRID
      - Sklep piekarniczo - cukierniczy - aspekty niezbędne do uwzględnienia w procesie projektowym
13:45 Paweł Żebrowski – HERT Product Manager Działu Sklepy Aranżacja i Wyposażenie
      - Nie tylko pieczywo !
14:30 Edyta Czarnecka - TEDMAR
      - Ubranie pracownika najlepszą wizytówką firmy - najnowsze trendy w ubraniach dla piekarni  oraz cukierni
15:15 Jacek Płaziuk – VB Leasing Polska SA
      - Prezentacja firmy oraz dotacje przy nabyciu maszyn piekarniczych
15:45 Maciej Małecki  - HERT Product Manager Dübör
      - Optymalizacja procesu natłuszczania blach i form - czynnik poprawiający warunki higieniczne produkcji

17 kwietnia 2013 (środa)
10:15
Jacek Płaziuk – VB Leasing Polska SA
      - Prezentacja firmy oraz dotacje przy nabyciu maszyn piekarniczych
10:45 Dr Marek Zieliński  – Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
      - O czynnikach, które wpływają na zachowania konsumentów, ich oczekiwaniach, emocjach, trendach…
11:45 Maciej Małecki - HERT Product Manager Dübör
      - Optymalizacja procesu natłuszczania blach i form - czynnik poprawiający warunki higieniczne produkcji
12:15 Dr Marek Zieliński  – Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
      - Sposoby skutecznej komunikacji z konsumentem – o technikach sprzedaży w sklepie, w piekarni, o   komunikacji werbalnej i niewerbalnej, o technikach perswazji 
13:15 Maciej Komorowski - Prezes Zarządu Managers Group MA Sp. z o.o.
      - Parametryczny Model Zarządzania Siecią, narzędziem efektywnego zarządzania sprzedażą
14:30 Łukasz Tabakowski – Studio Projektowe GRID
      - Nowoczesny sklep piekarniczy – aspekty niezbędne do uwzględnienia w procesie projektowym
15:30 Paweł Żebrowski – HERT Product Manager Działu Sklepy Aranżacja i Wyposażenie
      - Nie tylko pieczywo !
16:00 Wiesław Białas / Grzegorz Świętek – ILAPAK Sp. z o.o.
      - Wzrost sprzedaży oraz obniżenie kosztów poprzez zastosowanie maszyn pakujących w przemyśle     piekarniczo-cukierniczym

18 kwietnia 2013 (czwartek)
10:15
Maciej Małecki - HERT Product Manager Dübör
      - Optymalizacja procesu natłuszczania blach i form - czynnik poprawiający warunki higieniczne produkcji
11:00 Maciej Komorowski - Prezes Zarządu Managers Group MA Sp. z o.o.
      - Parametryczny Model Zarządzania Siecią, narzędziem efektywnego zarządzania sprzedażą
12:15 Wiesław Białas / Grzegorz Świętek – ILAPAK Sp. z o.o.
      - Wzrost sprzedaży i obniżenie kosztów przez zastosowanie maszyn pakujących w przemyśle piekarniczo- cukierniczym
14:00 Jacek Płaziuk – VB Leasing Polska SA
      - Prezentacja firmy oraz dotacje przy nabyciu maszyn piekarniczych
14:45 Edyta Czarnecka - TEDMAR
      - Ubranie pracownika najlepszą wizytówką firmy - najnowsze trendy w ubraniach dla piekarni oraz cukierni
15:30 Mateusz Kruszek – Dyrektor Zarządzający INWAR S.A. Centrum Usług Outsourcingowych 
      - Dotacje UE i inne programy finansujące inwestycje
16:00 Paweł Żebrowski – HERT Product Manager Działu Sklepy Aranżacja i Wyposażenie
      - Nie tylko pieczywo !

POKAZY
   16-18 kwietnia 2013 (wtorek - czwartek) w godz. 10:00 - 17:00

POKAZY PIEKARNICZE:
- Technika chłodnicza – wypiek produktów z odroczonym terminem rozrostu w piecykach sklepowych.
- Produkcja bułek kwadratowych i skośnych z posypką lub bez – Mini Quadro (WP Kemper).
- Nalewanie bardzo luźnych ciast TA 185 bezpośrednio do form – Parta U Direkt (WP Haton) >>>;
  produkcja chlebów formowych: „Baltazar”(z ziarnami), „Chleb z  żurawiną” (90% mąki żytniej, żurawina).
- Produkcja pieczywa rustykalnego na linii do chleba Crustica (WP Haton) >>>: „Chleb  węgierski”.
- Produkcja pieczywa rustykalnego na dzielarce Aqualine (HERT): ciabatta, bułka sznytka (linia do bułek Selecta WP).
POKAZY CUKIERNICZE:
- Produkcja pączków - linia do bułek Selecta >>> (Werner Pfleiderer); smażenie, nadziewanie i dekoracja - smażalniki Linie  2000A >>> (Riehle), nadziewarka (Edhard) >>>, pomadziarki >>> (NBS Schumann i Bakon).
- Krojenie biszkoptu na krajalnicy horyzontalnej HGS >>> (Krumbein), składanie oraz dekoracja ciast.
- Dozowanie ciast (keks, muffiny) i farszów (Unifiller).
- Krojenie ciast i tortów na sztuki – krajalnice (KSM Krumbein >>>, FoodTools, Astor Blade >>>).
- Produkcja przekąsek, ciastek francuskich i drożdżówek - wałkowarki (Rollmatic) >>>.
KROJENIE I PAKOWANIE:
- Koncepcja sprzedaży pieczywa „po kromce”.
- Koncepcja samodzielnego krojenia pieczywa przez klienta w sklepie samoobsługowym.
- Zestaw krojąco-pakujący dla większych wydajności Selectra 30 + EC 101i (GHD Hartmann) >>>.
- Krojenie cukiernicze pionowe i poziome >>> (Krumbein, Astor Blade).
- Urządzenia pakujące z oferty firmy Ilapak: Smart - najbardziej ekonomiczna choć wciąż wysoce
   zaawansowana technologicznie maszyna zaprojektowana z myślą o małych i średnich przedsiębiorstwach.
INNE:
- NOWOŚĆ ! Koncepcja Croust'wich – system szybkiej sprzedaży świeżej kanapki  >>>