Szkolenie w Hert Czas na pączki 18.11.2014

Termin: 8.11.2014r. od godz. 11:00,
Miejsce: pokazowa piekarnia Hert w Warszawie przy ul. Odlewniczej 4a

Czas na pączki...
Od produkcji ciasta do dekoracji wyrobów gotowych
Systemy zimna w procesie długiej fermentacji  

Przekazywaliśmy naszą wiedzę popartą bogatym doświadczeniem praktycznym. 
Rozmawialiśmy o organizacji i kosztach produkcji, o możliwościach zwiększenia zysków, o jakości wyrobu gotowego, o przygotowaniu ciasta, formowaniu, garowaniu, smażeniu, filtracji tłuszczu, nadziewaniu i dekoracji wysmażonych wyrobów.
             
Program:
Część teoretyczna:
11.00 – 14.00
             - Efektywne i ekonomiczne metody smażenia. Nowoczesne trendy w cukiernictwie. 
             - Ubijaczki BEAR-Varimixer - 100 lat doświadczenia!
             - Jakie znaczenie ma w dzisiejszych czasach mąka? (Gdańskie Młyny)

             - Przyjazne smażenie (ZT Kruszwica)
             - Systemy zimna w procesie długiej fermentacji

Część praktyczna:
14.00 - 16.00
Mieszanie i formowanie kęsów ciasta z odłożeniem na szalki załadowcze:
                               - ubijaczka Bear-Varimixer - AS/Wodschow&Co.,
                               - dzielarko-zaokrąglarka Multimatic MUC – WP Bakery Technologies,
                               - dzielarko-formierka Merand;
Garowanie pączka - Świeżość - Aromat - Smak - Jakość - Prosta logistyka - chłodniogarownia Hert System;
Elastyczna forma procesu smażenia pączków i innych podobnych produktów - smażalniki Riehle, Reimelt;
Nadziewanie, w tym bitą śmietaną - szybkość i dokładność: nadziewarka Edhard;
Dekorowanie pączków - ekonomia i efekt: zwiększenie sprzedaży: pomadziarka NBS Schumann.

Promocje:

Nadziewarka Edhard bez Vat!

Ubijaczka plus mikser GRATIS!

 promocja czas na paczki edhard bez vat  promocja czas na paczki ubijaczka plus mikser
  

 

partnerzy Czas na paczki 2014 logo kruszwica

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash