KONCEPT "Croustwich"

System Croust'wich

System Croust’wich opatentowana na świecie (nr patentu WO 2008/107548 A1) koncepcja szybkiej sprzedaży świeżych kanapek. Doskonałe rozwiązanie dla sklepów piekarniczych i punktów małej gastronomii.
Koncepcja Croust’wich nie jest franszyzą lecz wiedzą jak szybko robić świeże kanapki za pomocą prostych narzędzi i akcesorii. Wcześniej należy przygotować nadzienia z użyciem specjalnych blaszek i kratek oraz pieczywo. Półprodukty te są następnie przechowywane w odpowiednich warunkach:
pieczywo znajduje się w witrynie, w której lampy z żarówkami emitują ciepłe światło zapewniając lekko ciepłe, chrupiące pieczywo, natomiast nadzienia do kanapek przechowywane są w chłodnych witrynach, w których panuje temperatura 4°C. Oba składniki kanapki są doskonale widoczne dla klienta, dzięki czemu chętniej dokonuje zakupu.  Klient wybiera bułkę i nadzienie, a osoba obsługująca za pomocą specjalnego narzędzia – flippera łączy je szybko, z zachowaniem wysokiej higieny, przy kliencie. Pozwala to zachować doskonałą jakość pieczywa, które w 70 % stanowi o smaku i jakości kanapki oraz świeżość wkładu (np. chrupkość sałaty). Znacznym ułatwieniem pracy jest ustawienie w pobliżu pieczywa małej krajalnicy bułek.
System można wykorzystywać do sprzedaży surówek i sałatek. Wystarczy zaopatrzyć się w opakowania, w których klient będzie mógł zabrać wybrane sałatki.

Do całego konceptu bardzo przydatna jest krajalnica bułek >>>.

Zalety

  • Samo złożenie kanapki - mniej niż 10 sek., a cała obsługa łącznie z wydaniem reszty do 45 sek.; jeden pracownik jest w stanie obsłużyć 160 klientów w 2 h. Klient nie wybiera pojedynczych składników tylko gotowe ich kompozycje.
  • Możliwość jednoosobowej obsługi przy przygotowaniu świeżej żywności i dotykaniu pieniędzy - specjalny system rękawic.
  • Zwiększona sprzedaż dzięki możliwości zobaczenia przed zakupem i wyboru co będzie w kanapce, ładnemu, bogatemu wyglądowi nadzień w witrynie.
  • Różne wymiary witryn, różne wymiary blaszek i kratek.
  • Możliwość łatwego wbudowania w istniejącą zabudowę.

Iwona Szepietowska

Tel: 507 088 510

E-mail: dy1y2TZM_H9GlMwTojKf3h"Lyi0ZX2ONOMl