Śnieg lodowy

Oprócz płatków lodowych (o temp. -7 do -5st.C) w procesie przygotowywania ciast chlebowych i bułkowych można zastosować urządzenie wytwarzające tzw. śnieg lodowy, który osiąga temperaturę od 0 do +1st.C. Śnieg lodowy łatwiej rozpuszcza się w wodzie w zasadzie w takim samym stopniu odbierając ciepło, zatem może być stosowany zamiennie do wytwornic płatków lodowych. 

Parametry wytwornic śniegu lodowego:

Parametr/Model

KS80/15

KS120/25

KS270

KS550

KS1000

Wydajność kg/24h

80

120

270

550

1000

Wydajność na 1h*/kg

~3

~5

~11

~22

~41

Pojemność magazynu kg

15

25

 

do zestawienia z magazynem zewnętrznym


Zasilanie

~230V

~230V

~230V

~230V

~400V

Moc agregatu

0,6kW

0,6kW

1,0kW

1,6kW

2,8kW

Waga netto (kg)

64

69

67

107

156

Wymiary (cm) LxBxH

58x78x84

58x78x94

61x60x71

68x69x86

91x76x106

  *Podane 100% wydajności wytwornice osiągają przy max. temp. Wody +15C oraz otoczenia max. +21C.

 

 

Urządzenia o wydajnościach 80 i 120 kg śniegu/24h mają zintegrowane magazyny i mogą stać bezpośrednio na stole, podstawie czy podłodze w piekarni (zdjęcie po lewej), natomiast urządzenia o wydajnościach większych tj. od 270 do 1000 kg/24h są zestawiane z magazynami na lód o pojemnościach 135 (E300-22),195 (E425-30) czy 430 kg (E950-48).

Dopuszczalne jest też zestawienie agregatu bezpośrednio na podstawie ze stali nierdzewnej nad wózkiem CART125 (57kg pojemności) lub CART240 (110kg pojemności).  

 

Aby dowiedzieć się więcej prosimy o kontakt z Menedżerem Produktu: