Smażalnik półautomat Riehle Linie 2000 M

Smażalniki półautomatyczne 

tel.: +48 507 088 501

   

Model: Linie 2000 M

mail: hG0BWTt2Ja8HjowUzzecel"KQ4fHZwjK

Producent: Riehle

przedstawicielstwa regionalne

 

Smażalnik Linie 2000 M jest w półautomatycznym urządzeniem niemieckiej firmy Riehle, która wymyśliła i opatentowała specjalne szalki załadowcze umożliwiające załadunek wszystkich (36, 48 lub 60 szt. w zależności od modelu urządzenia) pączków na raz jednym ruchem ręki. Szalki współpracują ze specjalnymi koszami do smażenia pączków. Kosze te pozwalają też na jednoczesne, manualne przewrócenie wszystkich smażących się pączków oraz na ich wyjęcie po skończonym czasie smażenia.
Smażalnik posiada zamykaną pokrywę (pierwsze smażenie pod pokrywą umożliwia podgarowanie spodniej strony pączka).

Smażalnik Linie 2000 M automatycznie przewraca pączki (maksymalnie 4 razy), po skończonym smażeniu unosi pączki ponad tłuszcz do ocieknięcia i informuje sygnałem akustycznym o wykonaniu zadania. 

Popularne jest łączenie dwóch obok stojących smażalników wspólnym ociekaczem w tzw. Variostację. Umożliwia to jednemu pracownikowi łatwą obsługę dwóch urządzeń pracujących w sumie z wydajnością 1.200 pączków na godzinę, a jest to już wydajność osiągana przez smażalniki przelotowe. Ponadto Variostacja zalana jest dwukrotnie mniejszą ilością frytury niż smażalnik przelotowy pracujący z tą samą wydajnością. Ma to też dobre uzasadnienie związane z sezonowością sprzedaży pączków. W okresach gdy produkcja jest mniejsza można korzystać tylko z jednego urządzenia oszczędzając równocześnie na zużyciu energii potrzebnej na rozgrzanie mniejszej ilości tłuszczu.

      Zalety

  • Załadunek, przewracanie i wyciągnięcie pączków w sposób łatwy i równocześnie cały wsad.
  • Możliwość obsługi więcej niż jednego smażalnika przez 1 osobę, nawet łącznie z nadziewaniem i dekoracją pączków.
  • Sterowanie elektroniczne: zapamiętywanie 3 programów, każdy z 4 indywidualnymi czasami smażenia; precyzyjne ustawienia temperatury i czasu smażenia, ilości i częstotliwości zmian strony smażenia (przewrotek).
  • Wyświetlacz pozostałego czasu smażenia, temperatury aktualnej i docelowej.
  • Zapobieganie przypalaniu i zużywaniu tłuszczu: blokada smażenia do momentu nagrzania tłuszczu do temperatury 100°C, ograniczenie wahań temperatury smażenia dzięki cyfrowemu sterowaniu.
  • Możliwość łatwego montażu nad lub obok smażalnika urządzenia do dozowania ciast szprychowych z wymiennym osprzętem i przystosowanie automatycznego smażalnika stacjonarnego do produkcji takich wyrobów jak: donaty, gniazdka, kulki twarogowe i racuchy.


SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

 

Dane techniczne

Smażalnik Linie 2000 M
Ilość pączków na wsad (szt.) 36 48 60 
Ilość tłuszczu (l/kg) 34/31 42/39 49/46
Szerokość poj. jednostki (mm) 1654 2045 2445 
Szerokość Variostacji (mm) 1590 3200 3790
Głębokość (mm) 995 995  995
Wysokość z zamkniętą/otwartą pokrywą (mm) 1620/1925 1620/1925 1620/1925
Moc grzałki (kW) 6,0 7,5

9,0

Moc garowni (kW) 2,6 2,6 2,6
Moc silnika przerwacania (kW)  0,1 0,1 0,1
Przyłącze elektryczne (V/Hz) 400-230/50-60 400-230/50-60 400-230/50-60

 

Aby dowiedzieć się więcej prosimy o kontakt z Menedżerem Produktu:

  

Menedżer Produktu

MICHAŁ BARCICKI

(+48) 507 088 501

michal.barcicki@hert.pl