Smażalnik automat Riehle Linie 2000 A

    

Smażalnik automatyczny 

tel.: +48 507 088 501

   

Model: Linie 2000 A

mail: hG0BWTt2Ja8HjowUzzecel"KQ4fHZwjK

Producent: Riehle

przedstawicielstwa regionalne

Smażalnik Linie 2000 A jest w pełni automatycznym urządzeniem niemieckiej firmy Riehle, która wymyśliła i opatentowała specjalne szalki załadowcze umożliwiające załadunek wszystkich (36, 48 lub 60 szt. w zależności od modelu urządzenia) pączków na raz jednym ruchem ręki. Szalki współpracują ze specjalnymi koszami do smażenia pączków. Kosze te pozwalają też na jednoczesne, manualne przewrócenie wszystkich smażących się pączków oraz na ich wyjęcie po skończonym czasie smażenia.
Smażalnik automatycznie otwiera pokrywę po zadanym czasie (pierwsze smażenie pod pokrywą umożliwia podgarowanie spodniej strony pączka), automatycznie przewraca pączki (maksymalnie 4 razy), po skończonym smażeniu unosi pączki ponad tłuszcz do ocieknięcia i informuje sygnałem akustycznym o wykonaniu zadania. Jest możliwość manualnego sterowania.
Popularne jest łączenie dwóch obok stojących smażalników wspólnym ociekaczem w tzw. Variostację. Umożliwia to jednemu pracownikowi łatwą obsługę dwóch urządzeń pracujących w sumie z wydajnością 1.200 pączków na godzinę, a jest to już wydajność osiągana przez smażalniki przelotowe. Ponadto Variostacja zalana jest dwukrotnie mniejszą ilością frytury niż smażalnik przelotowy pracujący z tą samą wydajnością. Ma to też dobre uzasadnienie związane z sezonowością sprzedaży pączków. W okresach gdy produkcja jest mniejsza można korzystać tylko z jednego urządzenia oszczędzając równocześnie na zużyciu energii potrzebnej na rozgrzanie mniejszej ilości tłuszczu.

Zalety

  • Załadunek, przewracanie i wyciągnięcie pączków w sposób łatwy i równocześnie cały wsad.
  • Możliwość obsługi więcej niż jednego smażalnika przez 1 osobę, nawet łącznie z nadziewaniem i dekoracją pączków.
  • Sterowanie manualne lub elektroniczne: zapamiętywanie 10 programów, każdy z 4 indywidualnymi czasami smażenia; precyzyjne ustawienia temperatury i czasu smażenia, ilości i częstotliwości zmian strony smażenia (przewrotek).
  • Zapobieganie przypalaniu i zużywaniu tłuszczu: blokada smażenia do momentu nagrzania tłuszczu do temperatury 100°C, ograniczenie wahań temperatury smażenia dzięki cyfrowemu sterowaniu.
  • Możliwość łatwego montażu nad lub obok smażalnika urządzenia do dozowania ciast szprychowych z wymiennym osprzętem i przystosowanie automatycznego smażalnika stacjonarnego do produkcji takich wyrobów jak: donaty, gniazdka, kulki twarogowe i racuchy. 

 

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

        

 

     Dane techniczne

Smażalnik Linie 2000 A
Ilość pączków na wsad (szt.) 36 48 60 
Ilość tłuszczu (l/kg) 34/31 42/39 49/46
Szerokość poj. jednostki (mm) 1620 2030 2430 
Szerokość Variostacji (mm) 2560 3170 3760
Głębokość (mm) 970 970  970
Wysokość z zamkniętą/otwartą pokrywą (mm) 1120/1575 1120/1575 1120/1575
Moc grzałki (kW) 6,0 7,5

9,0

Moc garowni (kW) 2,6 2,6 2,6
Moc silnika przerwacania (kW)  0,1 0,1 0,1
Przyłącze elektryczne (V/Hz) 400-230/50-60 400-230/50-60 400-230/50-60

 

Aby dowiedzieć się więcej prosimy o kontakt z Menedżerem Produktu:

  

Menedżer Produktu

MICHAŁ BARCICKI

(+48) 507 088 501

michal.barcicki@hert.pl