2014.04.8-10 Targi Hert

Hert, Warszawa, ul. Odlewnicza 4a
godz. 10:00 - 17:00

Fotorelacja Galeria 1 >>>    Galeria 2 >>>     Galeria 3 >>>

Reklama Targi Hert 2014 >>> 

Program >>>  Program Targów Hert 2014

Zaprosiliśmy piekarzy i cukierników na ósmą edycję Targów Hert. Zaprezentowaliśmy wybrane z naszej szerokiej oferty urządzenia i maszyny a także akcesoria. Można było poznać inne firmy oferujące usługi i produkty niezbędne bądź wspierające prowadzenie biznesu jakim jest piekarstwo i cukiernictwo: Credin, Merkur, VB Leasing, Koree (ekspresy do kawy), WV Chylińscy. 

Targi komentowane były przez Piotra Jaworskiego - znany głos prezentera Radia Złote Przeboje.

Można było wysłuchać wykładów m. in. cieszącego się nie słabnącą od lat popularnością prof. H. Mruka.

Warto było przybyć aby poznać nasze koncepty, które powstały w odpowiedzi na obecnie panujące na rynku piekarsko-ciastkarskim trendy.

Koncept świeżych wypieków w punkcie sprzedaży powiązany z systemami zimna w procesie długiej fermentacji. My wiemy jak… prowadzić produkt tak, aby wypiek nastąpił dopiero w sklepie i przez to przyciągał świeżością, wyjątkowym smakiem, aromatem i jakością. Świeże, pachnące, gorące – przez cały czas, w każdym momencie, w godzinach pracy / otwarcia sklepu… Od formowania, przez chłodzenie lub zamrażanie po wypiek w punkcie sprzedaży.
W jednej z aranżacji sklepu (meble i lady Korte) zaaranżowane było przykładowe rozwiązanie pozwalające na produkcję pieczywa „na żywo”, którą może obserwować klient w miejscu sprzedaży pieczywa: dzielarko-formierka MERAND + szafa chłodząca + piec półkowy + krajalnica do cięcia po kromce.

Zaprezentowaliśmy szerokie spektrum piecyków do odpieku pieczywa i żywności „Food To Go” : konwekcyjnych (Bake Off), półkowych – modułowych (Kolb) oraz hybrydowych (Atollspeed). Pokazy możliwości wykorzystania pieców (zapiekanki, warzywa, polędwiczki, kiełbaski, łosoś w cieście, itp.) prowadzili technolodzy z Włoch i Austrii.

W piecyku Atollspeed podgrzewaliśmy również kanapki, które „sprzedawane” były w systemie Croustwich. System ten oferuje bardzo szybką sprzedaż kanapki, przygotowywanej przy kliencie, na jego życzenie. Klient widzi i sam wybiera nadzienie, kanapka jest zawsze świeża - pieczywo ciepłe i chrupiące z zewnątrz a wkład do kanapki zawsze chłodny, świeży i chrupiący.
Na Targach Hert po raz pierwszy pokazaliśmy pomysły na kanapkę „na ciepło„ (podgrzewaną w Atollspeed) oraz na kanapkę  zaskakująco smaczną „na słodko”: maślaną bułka + słodkie nadzienie (np. malina, czekolada, banan).

Koncept HERT Sklepy pokazał sprawdzone rozwiązania jak i jaki prezentować towar (meble, oświetlenie oraz pieczywo, wyroby cukiernicze, lody, żywność „Food To Go”, kanapki) aby zyski piekarni i cukierni były jak największe. Były one przedstawione w trzech, różnych przykładowych aranżacjach sklepów.

Koncept Hert czyli poprawa jakości chleba formowego i optymalizacja kosztów natłuszczania blach i form w piekarniach odpowiada na pytania jak zaoszczędzić, jak poprawić efektywność pracy i jak poprawić jakość produktu dzięki właściwej gospodarce i zarządzaniu olejami i emulsjami. W  jednym miejscu odwiedzający znaleźli pełną ofertę środków natłuszczających oraz urządzeń do ekonomicznego ich natłuszczania na blachach i formach.

Prawie wszystkie pokazy produkcji piekarniczej (oprócz Czystoziarnistego) przeprowadzane były z wykorzystaniem technologii produkcji "przez zimno" w naszej rozbudowanej do  około 350 mkw piekarni i cukierni pokazowej.

Koncept krojenie na sklepach podpowiada jak bochenek chleba sprzedać drożej niż jest sprzedawany dotychczas. Polega na sprzedaży chleba gatunkowego, krojonego i sprzedawanego na kromki (na wagę). W ramach tego konceptu oferowane były liczne modele krajalnic MHS oraz zamykarki do chleba o mniejszych wydajnościach, przeznaczone do krojenia i pakowania bezpośrednio w punkcie sprzedaży. Do krojenia i nacinania bułek polecaliśmy urządzenie BBS VE (Krumbein).

Na miejscu byli specjaliści od krojenia i pakowania a przykładowe urządzenia o średnich i wyższych wydajnościach to (GHD Hartmann) oraz maszyna pakująca Smart firmy Ilapak.

Dział Sweet&Clean dekorował, dozował, nadziewał i kroił (Bakon, Edhard, Unifiller, Krumbein, Rheon). Produkował pączki (linie do bułek Selecta/Formprofi, smażalniki WP Riehle, nadziewarka Edhard, pomadziarki, czekoladziarki NBS Schumann i Bakon) oraz wypiekał muffinki, babki piaskowe, babeczki - tartletki i inne słodkości oraz słone przekąski (wałkowarki Rollmatic) a także produkował lody z wykorzystaniem freezera i pasteryzatora (Kaelte Rudi).

Tradycyjnie już można było skorzystać z promocji "Wiosna w magazynach", podczas której obniżyliśmy ceny maszyn używanych do bardzo niskich poziomów a także z promocji na 20-lecie firmy Hert 20% na zakupy i zamówienia akcesoriów > 1000 PLN netto.

Najciekawsze urządzenia prezentowane na Targach Hert:
- dzielarka Parta U2 najlepsza, najpopularniejsza, najtrwalsza na świecie. Promocja: Najbardziej pożądana! - wymieniamy stare dzielarki na nowe. Kilka ciekawostek:
- Obecnie pracuje 3140 szt. Part U na całym świecie, od Spitsbergenu do Kapsztadu, w samej Moskwie ponad 100;
- Żywotność Party-U zależy od utrzymania – nierzadko są jeszcze urządzenia  pracujące na co dzień od 1987 roku!
- 3000 – ą Partę U kupiła  Piekarnia Ottendorfer w Niemczech
http://www.muehlenbaecker.de/

- Dzielarko-formierka Merand z opatentowanym systemem do cięcia bagietek Alveoform®.
Ta niesamowicie prosta w obsłudze dzielarka hydrauliczna wyposażona dodatkowo w system cięcia za pomocą wymiennych kratek tworzy wielofunkcyjne urządzenie, którym pracownik sklepu może uzupełnić asortyment pieczywa w bardzo szybki i prosty sposób.
Dzielenie schłodzonych kęsów ciasta na dowolny kształt (asortyment 27 kratek!) trwa tylko chwilę, a co najważniejsze, produkcja odbywa się przy Kliencie, przez co otrzymuje on gwarancję najświeższego produktu.  Dzielarko-formierka MERAND zajmuje niecały 1m² ! Ma przyjemny dla oka design i doskonale komponuje się z wyposażeniem sklepu piekarniczego!

- Nowość: Maszyna do inkrustacji KN550 Rheon - umożliwia połączenie różnych smaków w jednym wyrobie za pomocą jednej maszyny. Dzięki temu łatwo a właściwie nieograniczenie uzyskujemy różnorodność produktów i rozszerzenie asortymentu pieczywa, wyrobów cukierniczych, słodyczy i słonych przekąsek. Doświadczenie firmy Rheon sięga 1963 roku.

- Nowość: Elf 400 (Unifiller) – urządzenie do dozowania, nalewania i nadziewania mas cukierniczych takich jak ciasto biszkoptowo tłuszczowe, kremy, nadzienia owocowe z cząstkami do 19 mm, marmolady, masy czekoladowe i wiele innych. Należy podkreślić, iż jest to wyjątkowo ekonomiczne rozwiązanie. Zostało stworzone z myślą o cukierniach o mniejszych możliwościach inwestycyjnych ale równocześnie posiada szerokie możliwości dzięki szerokiemu zasobowi dodatkowych akcesoriów, końcówek dozujących i dysz ręcznych.

- Nowość: do lodów: freezer i pasteryzator (Kalte Rudi)

- Nowość: Piec Atollspeed – piec hybrydowy. Połączenie 5 urządzeń odpiekających w jednym piecu. Idealny do punktów sprzedaży pieczywa, snack-ów, kanapek, cukierniczo-kawowych i gastronomicznych o szybkiej rotacji klienta. Podgrzenie kanapki – tylko 30 sekund.

- Nowość: Ubijaczka KODIAK RN30 – najnowsze „dziecko” znanego na całym świecie duńskiego producenta ubijaczek A/S WODSCHOW & Co. Producent ten może pochwalić się ponad 100 letnią tradycją i doświadczeniem. Promowana ubijaczka powstała na bazie konsultacji z grupą wybranych cukierników z 25 krajów, gdzie producent ma swoje przedstawicielstwa. To maszyna stworzona na miarę potrzeb i wg sugestii jej potencjalnych użytkowników.

- Krajalnica Selectra 30 + urządzenie pakujące EC 101 h (GHD Hartmann) -  zestaw dedykowany dla zakładów pakujących 4-6 tys. szt. chleba/dzień. Zestaw stworzony przy współpracy Hert na potrzeby polskich piekarni przez niemieckiego, uznanego za najlepszego na świecie producenta tego typu maszyn. Taniej niż myślisz!

- Smart Ilapak – Maszyna pakująca najbardziej ekonomiczna choć wciąż wysoce zaawansowana technologicznie.


Wsparcie technologiczne Targów Hert: 
- Credin - producent wysokiej jakości mieszanek piekarsko-cukierniczych o szeroko rozwiniętej sieci dystrybucji wraz z obsługą technologiczną dla producentów rzemieślniczych i przemysłowych. Na Targach Hert  chleb, bułki oraz tartletki, babki, ciastka z ciasta francuskiego ze słodkimi i słonymi nadzieniami były wyprodukowane i wypieczone z mieszanek Credin a szczególnie promowany był Czystoziarnisty (produkowany był przy pomocy dzielarki Parta U Direkt).

Sponsorzy Targów Hert 2014: 

- Ilapak -  maszyny pakujące

- Merkur - firma posiadająca ponad dwudziestoletnią tradycję oraz autorytet sprawdzonego i niezawodnego dostawcy surowców  używanych w piekarnictwie i cukiernictwie. Jest również wyłącznym dystrybutorem jednego z największych na świecie producentów preparatów enzymatycznych, firmy AB Enzymes GmbH, Niemcy. Na Targach Hert wszystkie słodkie wyroby w ladach aranżacji sklepowych to pomysły i produkcja/oferta Merkur.
- VB Leasing - oferuje oprócz leasingu maszyn, finansowanie wyposażenia sklepów w tym mebli.
- Koree - na Targach Hert pokazała ekspresy do kawy. Jest jedną z czołowych firm dostarczających na polski rynek wysokiej klasy urządzenia gastronomiczne. Współpracuje z największymi sieciami: gastronomicznymi (m.in. McDonald's, Burger King, Dominos Pizza, Pizza Hut, KFC, North Fish oraz wieloma innymi), kawowymi (m.in. Starbucks, Coffee Heaven, Empik Cafe, iCoffee), supermarketami oraz licznymi klientami indywidualnymi.
- WV Chylińscy - oferta samochodów osobowych oraz dostawczych. Na Targach Hert obowiązywała specjalna promocja - wysokie rabaty.