SZKOLENIE HERT 2013.11.19 Pączki - Czas na pączki 19.11.2013

Czas na pączki

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash
W dniu 19.11.2013r. odbyło się w naszej nowo wyremontowanej, powiększonej, pokazowej piekarni w Warszawie przy ul. Odlewniczej 4a bezpłatne szkolenie na temat technologii produkcji pączków.
Od produkcji ciasta do dekoracji.
Wyprodukowaliśmy pączki, kulki twarogowe, donaty i gniazdka poznańskie. Przekazywaliśmy naszą wiedzę popartą bogatym doświadczeniem praktycznym. Rozmawialiśmy o organizacji i kosztach produkcji , o możliwościach zwiększenia zyskow, o jakości wyrobu gotowego, o przygotowaniu ciasta, formowaniu, garowaniu, smażeniu, filtracji tłuszczu, nadziewaniu i dekoracji wysmażonych wyrobów.

Podczas szkolenia pracowały:
- ubijaczki Bear >>> 
Promocja: Mikser Gratis!

- dzielarko zaokrąglarka WP Multimatic ze stołem odkładającym >>>
- smażalnik automtyczny WP Riehle z garownią i Variostacją (czyli podwójny, dwie jednostki) >>>
- smażalnik przelotowy WP Rehle DLA 150 >>> 
 Okazja! Wyprzedaż egz. ekspozycyjnych

- nadziewarka Edhard >>>
- pomadziarka NBS >>>

Pokazaliśmy najnowszy pomysł NBS Schumann - nowy sposób nakładania dwóch kolorów pomady. Jak to działa - można obejrzeć: http://youtu.be/tCPDiI2R-1Q

Na większość urządzeń do produkcji pączków obowiązuje specjalna promocja:

PROMOCJA! Zapłać 50% ceny urządzenia do produkcji pączków przed Tłustym Czwartkiem i drugie 50% po Tłustym Czwartku*
* promocja dotyczy smażalników Riehle, pomadziarek Bakon, NBS Schumann, nadziewarek Edhard;
* promocja do wyczerpania zapasów; termin dostawy zgodny z ustaleniami zapisanymi w kontrakcie, płatność drugiej części należności do 2 tygodni po Tłustym Czwartku 2014

Program
10.00 – 10.30
      Śniadanie ze świeżą kanapką  (koncepcja Croustwich) 
10.30 – 11.00
      Część teoretyczna: BEAR-Varimixer… mocny jak niedźwiedź
11.00 – 11.30
      Część praktyczna: Mieszanie i formowanie kęsów ciasta z odłożeniem na szalki załadowcze
                        - ubijaczka Bear-Varimixer - AS/Wodschow&Co.
                        - dzielarko-zaokrąglarka Multimatic – WP Bakery technologies
11.30 – 12.20
      Część praktyczna: Garowanie pączka
      Część teoretyczna: O smażeniu, nadziewaniu, dekorowaniu pączków i filtrowaniu tłuszczu (Hert, Credin)
12.20 – 13.20 
      Część praktyczna: Smażenie, nadziewanie i dekorowanie pączków, kulek twarogowych, donatów i gniazdek poznańskich

Dziękujemy.

Szkolenie organizowane wspólnie z firmą Credin. W przyszłym roku jeszcze więcej szkoleń, zarówno w Hert jak i w Credin, głównie na temat produkcji przez zimno.