NBS Schumann Professional

Pomadziarka Professional

 Urządzenie niemieckiej firmy Neue Backtechnik Schumann służy do szybkiej, efektownej dekoracji wyrobów glazurą, pomadą, czekoladą, itp. Nakładanie masy odbywa się techniką kurtynową. Strumień masy może być pełny, nitkowy lub wahadłowy (pełna, jednolita warstwa, paski różnej szerokości, elipsy, kratki, karo). Wykorzystanie drugiego rodzaju masy (np. biała i brązowa) rozszerza wachlarz uzyskiwanych przy pomocy pomadziarki Professional efektów dekoracyjnych. Produkty mogą być dekorowane pojedynczo lub bezpośrednio w blachach. Stosowanie dekoracji przy użyciu maszyny daje ogromne korzyści w postaci oszczędności surowca. 
 

Zalety

  • Ciekawe efekty nitkowe trudne do uzyskania ręcznie.
  • Cyfrowa regulacja temperatury w zakresie 0 - 50°C, prędkości taśmy i podawania masy.
  • Pasy transportujące oddzielone kantem - czystość spodów wyrobów.

http://youtu.be/_PCuKgzdUAY

http://youtu.be/tCPDiI2R-1Q

http://youtu.be/2VdXNzKVf7o

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Dane techniczne

Pomadziarka Professional

Wymiary  dł. x szer. x wys. (mm) 900x600x800 lub 1055
Szerokość robocza (mm)   400-600 
Wydajność uzależniona od produktu i sprawności personelu (średni 1 szt./s), np.  babka 1 szt./4,5 s, ciasteczka kawowe przy obsłudze ręcznej i wkładaniu do opakowań 50-60 szt./min., ciastka lukrowane 1000 szt./35 min.
Przyłącze elektryczne
3000 W; 230 V / 50 Hz
Moc (kW) 0,8 / h

 

Aby dowiedzieć się więcej prosimy o kontakt z Menedżerem Produktu:

  

Menedżer Produktu

MICHAŁ BARCICKI

(+48) 507 088 501

michal.barcicki@hert.pl