Formowanie chleba

Dawniej chleb dzielono i formowano ręcznie. Była to bardzo ciężka i wymagająca praca, która dzięki rozwojowi technologii została umaszynowiona. Ideą, która przyświecała firmie Werner&Plfeiderer HATON było skonstruowanie takich maszyn, aby ich praca była jak najbliższa ręcznemu formowaniu ciasta a jednocześnie umożliwiała wykorzystanie potencjału nowoczesnej technologii.

WP HATON to holenderski oddział firmy WP specjalizującej się w obróbce chleba: dzieleniu, zaokrąglaniu i formowaniu końcowym. Chleb jednoczy i łączy ludzi na Całym Świecie. WP HATON chce dzielić się wiedzą i swoim doświadczeniem w produkcji chleba.

WP HATON jest firmą, która prowadzi uczciwą i otwartą komunikację ze swoimi klientami w celu znajdywania optymalnych rozwiązań technicznych i technologicznych ich problemów z ciastem. Aby produkować chleb dobrze i dążyć do profesjonalizmu w tym zakresie trzeba korzystać z niezawodnych systemów.

WP HATON oferuje za pośrednictwem naszej firmy takie rozwiązania, ponieważ:

  • Ma wysokie kompetencje w tym zakresie
  • Jest liderem technologii w procesie obróbki chleba
  • Współtworzy swoje rozwiązania wspólnie ze swoimi klientami


HERT My wiemy jak… formować Twoje ciasto!