Czas na pączki 20.10.2015

W dniu 20 października 2015r. (wtorek) od godz. 10:00
w naszej pokazowej cukierni w Warszawie przy ul.  Odlewniczej 4a
odbyło się bezpłatne szkolenie cukiernicze, nt.:

Czas na pączki. Ciasta na jesień. Oblewanie czekoladą.

Na szkoleniu podzieliliśmy się z uczestnikami naszą wiedzą popartą bogatym doświadczeniem praktycznym dotyczącą rodukcji pączków, składania ciast oraz oblewania prawdziwą czekoladą.
Rozmawialiśmy o organizacji i kosztach produkcji, o korzyściach wynikających z dobrego doboru maszyn do potrzeb danego zakładu produkcyjnego, o możliwości zwiększenia zysków, o znaczeniu jakości wyrobu gotowego, o przygotowaniu ciasta, formowaniu, garowaniu, smażeniu i wypieku, filtracji tłuszczu, nadziewaniu, dozowaniu i wpływie dekoracji wyrobów na sprzedaż.
 

Program spotkania:
10:00 Powitanie
10:15 Ciasta na jesień - Prezentacja Credin
10:30 Nowe nadzienia - Prezentacja Merkur
10:45 Czas na pączki – Prezentacja Hert

11:45 Przerwa – lunch

12:00 Pokazy praktyczne:
Technologia produkcji pączków: produkcja ciasta, formowanie kęsów, garowanie,
smażenie, nadziewanie i dekoracja.
Automatyczne dozowanie spodów i kremów na ciasta - usprawnienie składanie ciast.
Prezentacja urządzeń do oblewania prawdziwą czekoladą.

HERT, CREDIN, MERKUR