Czas na pączki 15.11.2016

CZAS NA PĄCZKI
RACJONALIZACJA KOSZTÓW PRODUKCJI Z RÓWNOCZESNYM ZWIĘKSZENIEM JAKOŚCI WYROBU
MROŻENIE - PRODUKCJA NADZIEŃ

15 listopada 2016 (wtorek)
od godz. 10:00
w siedzibie Hert, ul. Odlewnicza 4a w Warszawie

 

Film ze spotkania na naszym FB: https://www.facebook.com/maszynypiekarnicze/



czas na paczki

Zaprosiliśmy cukierników i piekarzy na spotkanie branżowe, na którym przekazywaliśmy naszą wiedzę, doświadczenia i obserwacje dotyczące racjonalizacji produkcji oraz zwiększania i utrzymania wysokiej jakości wyrobów.

Przedstawiliśmy korzyści wynikające z koncentracji produkcji, magazynowania i odroczonego wypieku oraz najnowsze rozwiązania techniczne stosowane obecnie w urządzeniach, przydatnych w szczególności do produkcji pączków, ale również pieczywa i ciast cukierniczych.

Najciekawsze z nich to:

- wykorzystanie energii z magazynu mroźniczego do szokowego zamrażania produktów w urządzeniach chłodniczych HERT SYSTEM
- produkcja własnych nadzień z wykorzystaniem urządzeń do profesjonalnego gotowania mas FIREX, do obierania jabłek i gruszek MFT (MM-A) oraz do rozdrabniania, nie tylko jabłek, Brunner Anliker.

 

Taki był PROGRAM:
10:00 Powitanie.
10:30 PREZENTACJA W PIEKARNI I CZĘŚĆ TEORETYCZNA:
Zalety mrożenia wyrobów piekarniczych i cukierniczych.
           Racjonalizacja kosztów: koncentracja produkcji, stany 
           magazynowe, odroczony wypiek.
           Wykorzystanie energii z magazynu mroźniczego do szokowego
           zamrażania produktów.
           Wpływ mrożenia i odtajania na jakość produktu, w tym również na
           krojenie ciast cukierniczych.
           - P. Sieracki, R. Olewczyński, T. Skrzeczkowski, Hert

CZĘŚĆ TEORETYCZNA:
11:30 Jak zarobić w Tłusty Czwartek - urządzenia do produkcji pączków
           - T. Skrzeczkowski, Hert
12:00 Firex - produkcja własnych nadzień w teorii i praktyce
           - P. Kulik, K. Łapiński, Hert 

12:30 Sprytny pączek na Tłusty Czwartek - Merkur


12:45 CZĘŚĆ PRAKTYCZNA - POKAZY:
- Produkcja pączków i pieczywa
(linia do bułek Formprofi, Aqualinie, mroźnia Hert System, smażalnik WP Riehle, piec Rototherm, nadziewarka Edhard, Unifiller, pomadziarka NBS Schumann),
- Ultrasoniczne krojenie ciast mrożonych
(UCM Bakon),
- Produkcja nadzień, frużelin, dżemów na bazie owoców mrożonych, cukru i pektyny
(FIREX HIGH-P,  FIREX CUCIMIX30),
- Obieranie jabłek, gruszek
(MFT MM-A).

- Rozdrabnianie owoców (Brunner Anliker)

           
13:30 Podsumowanie. - R. Olewczyński, P. Kulik, T. Skrzeczkowski, Hert
14:00 Lunch.

Film ze spotkania na naszym FB: https://www.facebook.com/maszynypiekarnicze/

Czas na paczki baner logo