Chleb formowy - jak zaoszczędzić? Szkolenie 19.05.2015

Szkolenie: KONCEPT HERT Chleb formowy - Jak uzyskać znaczące oszczędności. 

Termin: 19 maja 2015, od godz. 11:00
Miejsce: Hert, Warszawa, ul. Odlewnicza 4a

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

PROGRAM SPOTKANIA:
Część teoretyczna:
11:00 - 11:45 Forma ma znaczenie.
Co to znaczy  dobrze dobrana forma i dlaczego warto tylko takich używać.
Wpływ środków natłuszczających i sposobu ich nakładania na jakość i koszty produkcji chleba formowego. 
- Piotr Kulik/Maciej Małecki/Rafał Wąsik, Hert

11:45 - 12:15 Dozowanie chleba - i nie tylko. - Bartłomiej Klakla, Hert

12:15 - 12:45 Przerwa/catering

Część praktyczna:
od 12:45
Podczas pokazu produkcji chleba formowego, do nalewania ciast luźnych, mocno uwodnionych (TA 190 i więcej) wykorzystane będą:
niezawodna dzielarka Parta U Direkt (WP Haton) wraz z automatycznym natłuszczaniem blach TSA 800 (DÜBÖR)
oraz dedykowane dla niższych wydajności (100-300 szt. chleba/dziennie) urządzenia dozujące (Unifiller, Bakon).

Na spotkaniu przedstawimy nasz KONCEPT HERT, czyli kompleksowy projekt zarządzania procesem natłuszczania, realizowany w celu redukcji kosztów związanych ze zużyciem środków natłuszczających, poprawy warunków higienicznych zgodnie z HACCP oraz optymalizacji wykorzystania form i blach w procesie wypieku, jak również utrzymania ich w czystości. Największe znaczenie ma tu odpowiedni dobór do konkretnego wyrobu środka natłuszczającego  i sposobu jego nakładania oraz dobór właściwej formy wypiekowej.
Nie bez znaczenia dla zwiększenia zysków jest uwodnienie ciasta. Produkcja chleba z ciast o TA 190 i więcej to dziś norma.

Ciasto TA 190 - Forma - Natłuszczanie  = Oszczędności - Wysoka jakość wyrobu

http://www.koncepthert.pl
http://www.hert.pl

Prosimy o zgłaszanie udziału: marketing@hert.pl; tel.: 510085852