Bakon Chocospray

Czekoladziarka Chocospray 

Urządzenie firmy Bakon służące do szybkiej, efektownej, natryskowej dekoracji masami na bazie tłuszczu kokosowego (czekoladą lub podobnymi masami). Pozwala na oszczędność od 10 do 20% surowca. Natryskiwanie mas pozwala na uzyskiwanie wielu efektów: cienkiej lub grubej gładkiej warstwy, skórki pomarańczowej, prószenia śniegiem, proszkiem kakaowym, granulacji, pasów i linii symulujących ręczną dekorację. Dekoracje mogą być jednokolorowe lub przy zastosowaniu modelu Twin dwukolorowe.

Model Chocospray 100 – jeden zbiornik, wąż i pistolet
Model Chocospray 100 Twin - dwa zbiorniki, węże i pistolety 
 

Zalety

  • Ciekawe efekty nitkowe trudne do uzyskania ręcznie przy dużej oszczędności czasu pracy i ilości użytego surowca.
  • Zbiorniki mas podgrzewane za pomocą systemu cyrkulacji gorącego powietrza, którego temperatura jest regulowana cyfrowo w zakresie 0-55 C w celu uniknięcia zastygania czekolady oraz zachowania jej stałej temperatury i gotowości do pracy. Przewody i uchwyt pistoletu podgrzewane elektrycznie.
  • Sterowanie manualne.
  • System mieszania powietrza pod niskim ciśnieniem.
  • Osobna kontrola ciśnienia masy i powietrza roboczego 0,5-3,5 bar. 

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Dane techniczne

Chocospray

Wymiary  dł. x szer. x wys. (mm) 300x380x380
Wydajność (zależy od gęstości masy) (cm3/min.) 400
Sprężone powietrze (l/min.)
130
Przyłącze elektryczne (V/Hz)
220-240 / 50
Moc (W)
500
Waga bez jezdnego stelaża (kg)  20

 

Aby dowiedzieć się więcej prosimy o kontakt z Menedżerem Produktu:

  

Menedżer Produktu

MICHAŁ BARCICKI

(+48) 507 088 501

michal.barcicki@hert.pl